WFI UNIVERSE

Lär känna våra fantastiska medarbetare, häng med i branschens utveckling och ta del av nyheter från oss på WFI! From Gnosjö – to anywhere.

WFI YELP

Vi skapar framtidens arbetsplatser med ett ergonomiskt helhetstänk

Vårt sortiment av arbetsplatsinredning grundar sig i ett ergonomiskt tänk, där målet är att skapa kompletta arbetsstationer med varje liten detalj som krävs. Varje individ ska kunna arbeta i ett flexibelt flöde – med arbetsyta i rätt höjd, verktyg lättillgängliga, kvalitativ belysning samt avlastande sittplatser och underlag. Här visar vi ett urval av våra produkter inom respektive kategori för att inspirera till ett ergonomiskt helhetstänk på framtidens arbetsplatser.
Inspireras av vårt utbud inom ergonomisk arbetsplatsinredning!
WFI YELP

Se vår livestream med tema ergonomi i efterhand!

Häng med på vår första livesända produktlansering! Här träffar du vår produktchef Fredrik och marknadskommunikatör Sanna som under 40 minuter snackar ergonomi och visar upp våra produktnyheter inom temat. Utöver en rundtur i vårt showroom i Gnosjö får du även ta del av expertkunskap från fysioterapeuten Fanny som belyser vikten av ergonomisk arbetsplatsinredning för individen. Välkommen till WFI YELP TALKS!
Lär dig mer om vårt ergonomiska sortiment!
NYHET

Kompakt dim- och vinklingsbar arbetsplatsbelysning (LED)

Vi välkomnar våren med att utöka vårt sortiment av arbetsplatsbelysning! Vår nya belysning är en kompakt variant som monteras över eller på sidan av arbetsbordet. LED-armaturen skapar ett behagligt ljus över arbetsytan och är dessutom dimbar, ljusstyrkan justeras enkelt med en vridbar ratt på ena sidan. Monteras med vinklingsfäste och kan därmed vinklas i önskat läge för att undvika blänk och reflektioner. Lämplig exempelvis för monteringsarbete.
Se alla varianter av vår nya belysning!
WFI YELP

Livesänd produktlansering från vårt showroom 18 april!

Vi är så glada över att kunna bjuda in dig till vår första livesända produktlansering! Den 18 april 14.00 kommer vi att sända live från vårt showroom i Gnosjö – ett digitalt event speciellt framtaget för dig som återförsäljare. Här träffar du vår produktchef Fredrik och kommunikatör Sanna som kommer att visa upp våra produktnyheter inom temat ergonomi. Du kommer även bli bjuden på djupare kunskap kring vikten av ergonomisk arbetsplatsinredning och få ta del av vårt nya sortiment först av alla.

När: 18 april kl. 14.00 (cirka 40 minuter)
Var: Online
Hur: Signa upp via länken, inbjudan kommer på mejl efter anmälan
Kostnad: Gratis!

Signa upp dig för vår livestream!
NYHET

Vinklingsbord med manuellt bordsstativ och elektriskt vinklingsbar bordsskiva

Vårt sortiment av vinklingsbara bord expanderar med en ny manuell variant! Här har vi ett manuellt arbetsbord med elektriskt vinklingsbar bordsskiva konstruerat för arbete som kräver olika vinklar. Vinklingsbordet bygger på vårt klassiska arbetsbord LD300 som går att höjdjustera manuellt med ett höjdjusteringsområde på 730–980 mm. Bordsskivan är däremot elektriskt vinklingsbar och går att vinkla upp till 70°, samt har en höjdjusterbar raskant framtill. Passar utmärkt för arbete som behöver utföras i olika vinklar och kan effektiviseras med en flexibel arbetsyta.
Se alla varianter av vårt nya vinklingsbord!
NYHET

Besök oss på LogiMAT 2024 i Stuttgart, 19–21 mars!

Äntligen dags för mässa! Vi är glada över att kunna meddela att vi återigen tar plats på LogiMAT i Stuttgart. Europas största och branschledande mässa för logistiklösningar och processledning – i år med fokus på hållbarhet, AI och ergonomi. Varmt välkommen att besöka vår monter för att diskutera smarta arbetsplatslösningar och utforska vårt sortiment, där vi vill inspirera till ett ergonomiskt helhetstänk kring framtidens arbetsplatser. Du hittar vårt säljteam i hall 3, monter 3F11. Vi ses i Stuttgart 19–21 mars!
Läs mer och boka dina biljetter här!
TEAM WFI

Edith, innesäljare: ”Som ny i gänget har jag blivit väldigt fint välkomnad in i gemenskapen”

Team WFI introducerar ett nytt tillskott till säljavdelningen på kontoret i Gnosjö, Edith Nilenfors! Edith genomförde sin gymnasiepraktik under ekonomiprogrammet på WFI AB våren 2022 och har nu hittat tillbaka till företaget, numera i rollen som innesäljare. Hon beskriver den första tiden som både utvecklande och lärorik – men lyfter framför allt fram välkomnandet in i gemenskapen.
Lär känna vår innesäljare Edith!
NYHET

Manuellt svetsbord med riktad stålskiva och stabila benbockar

Vårt sortiment av svetsbord kompletteras med en ny variant! Ett rejält manuellt svetsbord som är en kombination av våra två tidigare varianter, med stabila benbockar från vårt manuella lödbord och riktad stålskiva från vårt motoriserade svetsbord. Lastkapacitet? 400 kg! Ett perfekt alternativ för industrier och verkstäder som är ute efter ett manuellt och stabilt svetsbord.
Inspireras av möjligheterna med vårt nya svetsbord!
NYHET

Nya kompletta verkstadsskåp med utdragbara paneler

Vårt sortiment av kompletta verkstadsskåp expanderar! Vi adderar nu två nya varianter (komplett G och komplett H) som båda är inredda med vårt helt nya tillbehör – utdragbar perforerad panel. De utdragbara panelerna är optimala för kompakt och kraftfull verktygsupphängning i ett låsbart utrymme. Panelerna har en lastkapacitet på 50 kg/panel och vår standardperforering som passar alla våra upphängningskrokar. Verkstadsskåp komplett H har även fem hyllplan i sin inredning. Total lastkapacitet är 500 kg.
Utforska vårt nya tillbehör till verkstadsskåp!
NYHET

Nytt sortiment av ledbara gasfjäderarmar med tillbehör

Upptäck vårt nya sortiment av ledbara gasfjäderarmar! Sortimentet bygger på tre stabila basvarianter, med en lastkapacitet på 8 respektive 15 kg, som samtliga levereras som standard med vesa-fäste för montering av monitorskärm. Utöver det har vi ett gäng kompletta artiklar där olika tillbehör har adderats till armarna. Här kan ni välja mellan allt från hållare för surfplattor, hyllor och plastbackslister till perforerade paneler och dokumenthållare. Ett smart komplement som förbättrar såväl ergonomin som flexibiliteten vid er arbetsstation.
Läs mer om våra nya gasfjäderarmar!
NYHET

Nya färger och varianter av enkel- och dubbelställ

Vi fortsätter att uppdatera vårt sortiment med våra nya färger! Nu har även våra enkel- och dubbelställ en stomme i mörkgrå NCS 6502B, och tillbehör som paneler och hyllplan i ljusgrå RAL 7035. Vi har även adderat ett par nya varianter, däribland ett enkelställ med perforerat verktygsskåp och ett dubbelställ med hyllplan. En kompakt förvaringslösning som fungerar lite extra bra i verkstads- och industrimiljö.
Se våra kompletta enkel- och dubbelställ!
TEAM WFI

Zorica, lagerarbetare: ”Jag kände mig välkommen från dag ett och med åren har vi växt ihop till en familj”

Ytterligare en medarbetare som har arbetat på WFI i flera år är Zorica Pavicar som hittade till företaget kort efter hennes flytt från Kroatien till Sverige. För närmare sex år sedan, år 2018, blev hon anställd som lagerarbetare på lagret i Gnosjö. En roll hon har kvar än idag och som har utvecklats under årens gång. Zorica beskriver att hon kände sig välkommen från första dagen och lyfter framför allt hur mycket det betydde för hennes personliga resa in i en ny kultur.
Lär känna Zorica här!
NYHET

Mobila arbetsbänkar i ny färgkombination

Vårt sortiment av mobila arbetsbänkar har fått en uppdatering! Samma kombinationer som tidigare, nu i våra fräscha grå färger. Ljusgrå stomme och mörkgrå dörrar för att minska risken för smuts och fingeravtryck. Arbetsbänkarna fungerar även utmärkt som flexibla montörvagnar och går att komplettera med påbyggnadssats och fler smarta tillbehör. Perfekt för er som vill utöka förvaringen och samtidigt behålla flexibiliteten vid er arbetsstation.
Kika närmare på våra mobila arbetsbänkar!
TEAM WFI

Anders, inköpschef: ”WFI går en spännande framtid till mötes – vi har fina möjligheter att fortsätta utvecklas och expandera tillsammans med våra leverantörer”

För över tio år sedan, år 2012, inledde Anders Johansson sin resa på WFI – redan då i rollen som inköpschef vilket även är hans nuvarande position. Han hade tidigare arbetat som inköpssupport, inköpare och strategisk inköpare på ett större bolag och beskriver att de korta beslutsvägarna, framåtandan samt möjligheten att påverka resultaten var det som intresserade honom mest med WFI. Anders arbetar framför allt med strategiska delar kring inköp och leverantörer samt kvalitet och viss IT, och drivs fortfarande framåt av att fortsätta utvecklas tillsammans med företaget.
Lär känna vår inköpschef Anders!
NYHET

Nytt öppet förvaringsskåp med flyttbara hyllplan

Vi utökar vårt sortiment av förvaringslösningar och specifikt förvaringsskåp! Här har vi ett nytt öppet förvaringsskåp med flyttbara hyllplan i plåt. Skåpet kan exempelvis kompletteras med plastbackar eller användas som förvaringsutrymme till förpackningar, utrustning och material av olika slag. Enkelt och flexibelt. Lastkapacitet 500 kg.
Läs mer om förvaringsskåpet!
NYHET

Ergonomiskt vinklingsbord för monteringsarbete

Monteringsarbete som kräver olika höjder, vinklar och arbetspositioner? Nu välkomnar vi ett nytt tillskott bland våra motoriserade arbetsbord, vinklingsbordet. Vårt nya vinklingsbord bygger på vårt premiumbord W400, har en lastkapacitet på hela 400 kg och är motoriserat höj- och sänkbart.
Läs mer om vinklingsbordet!
TEAM WFI

Henrik, grundare och tekniskt ansvarig: ”Sedan vi startade WFI år 2004 har drivkraften alltid varit att växa”

Från två personer till ett företag på 25 anställda. Det är den kortfattade versionen kring vad som har hänt under de senaste, nästan, 20 åren. Hela resan innefattar givetvis mer än så. År 2004 startade Henrik Johansson och Johan Svensson upp WFI AB, till en början som inhyrda på 100 m2 hos en plåtleverantör i Gnosjö. Efter ett drygt halvår gick flytten till Lidängsvägen 5 där verksamheten finns kvar än idag, i lokaler som har byggts ut tre gånger sedan dess. WFI har expanderat kontinuerligt i takt med kunder och produkter – och tillväxt har alltid varit drivkraften.
Lär känna Henke!
NYHET

Motoriserat arbetsbord för tyngre industriarbete

Vi uppgraderar vårt motoriserade arbetsbord W500 till W600! Nu ännu mer anpassat för tyngre industri- och verkstadsarbete. W600 bygger på våra nya lyftpelare (MC 14) som ökar lastkapaciteten på bordet från 500 till 600 kg. Rekommenderas till tyngre industrier och mer krävande miljöer som behöver riktigt lyftkraftiga bord.
Mer detaljer om W600!
NYHET

Flexibla verkstadsvagnar för industri- och verkstadsmiljö

En enkel basmodell, fem kompletta varianter! Våra nya verkstadsvagnar är flexibla och mångsidiga, samtidigt som de är robusta och slittåliga. Samtliga utgår från en och samma konstruktion som är tillverkad i stål, med perforerade sidopaneler och hyllplan i plåt. Flexibel förvaring för industri- och verkstadsmiljö, helt enkelt.
Se alla kompletta varianter!
TEAM WFI

Wille, lagerarbetare och montör: ”monteringen är riktigt intressant, både bygg- och produktmässigt”

Från att inledningsvis arbeta via bemanning, till att bli anställd på WFI och senare bredda sin roll inom fler arbetsområden. William (Wille) Sperring påbörjade sin resa på företaget år 2017 och har sedan dess gått från enbart lagerarbete till att jobba mer och mer med montering. En utveckling han beskriver som spännande och rolig – framför allt då både byggprocessen och produkterna som sådana intresserar honom. Numera arbetar Wille både som lagerabetare och montör, där plockarbete till samarbetspartners och montering av kundprojekt står i fokus.
Lär känna Wille!
WFI YELP

Så här monterar du din hurts på ditt arbetsbord

Vilken typ av upphängningsbeslag behövs för att montera din hurts på ditt arbetsbord? Hitta rätt beslag till rätt hurts! Guiden gäller för alla våra hurtsar, både förvarings- och verktygshurtsar.
Läs och ladda ner vår guide för hurtsupphängning!
WFI YELP

Montera enklare med våra monteringsvideor

I samband med lanseringen av våra nya motoriserade arbetsbord, W300 och W400, introducerar vi även en helt ny typ av rörligt material på våra produkter. Monteringsvideos där ni steg för steg kan följa monteringsanvisningarna visuellt. Enkelt, lättillgängligt och smart. I nuläget har vi tillhörande monteringsvideos till våra motoriserade arbetsbord W90, W200, W300 och W400, samt en video som visar montering av påbyggnad och tillbehör. Tryck på play och montera enklare med oss!
Se samtliga monteringsvideor!
WFI YELP

Arbetsbord för industrier och arbetsplatser

Vi vill göra det enklare för andra att jobba smartare. Därför har vi tagit fram en översikt på våra manuella och motoriserade arbetsbord, för att ni ska kunna välja rätt bord utifrån era behov. En bordsguide helt enkelt! Smart va? Guiden tar dig igenom våra bord i storleksordning – från manuella till motoriserade och från det smidigaste till det tyngsta.
Läs och ladda ner vår bordsguide!
NYHET

Stabila lyftpelare med hög lastkapacitet (upp till 10000N)

Nu erbjuder vi ett ännu bredare sortiment av lyftpelare för alla branscher och arbetsplatser! Sortimentet bygger på ett välsorterat standardutbud av lyftpelare som kan beställas direkt, men vi kan även skräddarsy kundunika lösningar med alla de anpassningar som ni behöver. Samtliga varianter är stabila, tystgående, glidlagrade och underhållsfria.
Läs mer om det nya sortimentet!
TEAM WFI

Anna Agerhall, marknadsansvarig: ”Känslan när jag började på WFI var att jag hade hittat hem”

När Anna Agerhall inledde sin resa på WFI år 2018 var det med känslan av att hon hade hittat hem. Tidigare hade hon arbetat med webb på ett par olika arbetsplatser, inledningsvis som marknadskoordinator, följt utav marknadschef och slutligen konsult som projektledare samt teamchef. På WFI klev Anna rakt in som marknadsansvarig när företaget bestämde sig för att satsa mer kring varumärke. En roll där mixen av det strategiska och operativa är det hon uppskattar mest – i kombination med framåtandan och kollegorna.
Lär känna Anna!
NYHET

Nu uppgraderar vi våra motoriserade arbetsbord!

Stabilare stativ och ökad lastkapacitet, samma steglösa höjdjustering och smarta möjligheter till påbyggnad. Nu nylanserar vi två av våra bäst sålda motoriserade arbetsbord, W250 blir W300 och W375 blir W400. De nya borden bygger på ett bordsstativ tillverkat i pulverlackerat stål som är utvecklat från vårt tidigare W375-bord och nu har uppgraderats med högre lyftkraft. Båda borden är riktigt stabila och passar lika bra för krävande industrimiljöer som smarta logistikflöden.
Utforska våra nya arbetsbord!
TEAM WFI

Rasmus Möller, utesäljare: ”WFI är ett företag som, precis som jag, hela tiden vill framåt”

Under hösten 2022 expanderade team WFI med flera nya medarbetare, där även säljavdelningen fick ett nytt tillskott i form av Rasmus Möller. Rasmus kommer senast från ett bolag där han genomförde en intern utvecklingsresa, från montör till teamledare och sist utesäljare. En roll han kände sig hemma i från start – och nu fortsätter sträva framåt inom på WFI!
Lär känna vår utesäljare Rasmus!
NYHET

Helsvetsade datorskåp för industrimiljö

Det är med glädje som vi kan presentera våra helt nya datorskåp! Uppdaterad design, plats för större skärmar och bättre förvaringsmöjligheter. Datorskåpen är konstruerade för att användas som IT-stationer i krävande industrimiljöer och lagerlokaler där det förekommer damm, och skyddar såväl skärm som dator från yttre påverkan. Delarna går även att köpa separat för upphängning på vägg eller placering på golv!
Mer info om datorskåpen!
KAMPANJ

Verkstadsskåp med plexi-eller jalusidörr till kampanjpris!

Året inleds med en lagerrensning och vi har därmed möjligheten att erbjuda två olika verkstadsskåp till förmånligt pris! Verkstadsskåpen kommer i vår gamla grå färg (RAL 7037) och är tillverkade i en helsvetsad konstruktion av stålplåt. Båda varianterna har en lastkapacitet på 50 kg / hyllplan eller 500 kg / skåp. Skåpen levereras utan inredning och går att komplettera med hyllplan, verktygspaneler och diverse tillbehör efter behov. Det ena skåpet är utrustat med jalusidörr med cylinderlås och det andra med plexidörr – vilket passar bäst på er arbetsplats? 
Kika närmare på skåpen här!
NYHET

Kvalitativa verkstadsskåp med komplett inredning

Utforska vårt utbud av kompletta verkstadsskåp! Maskinskåpen bygger på samma typ av stomme och är sedan utrustade med olika typer av inredning för olika typer av behov. Samtliga är tillverkade i en helsvetsad konstruktion av stålplåt, och passar därmed utmärkt för krävande miljöer som verkstäder och lager. Välj en komplett variant och komplettera med fler tillbehör – eller utgå från ett tomt skåp och addera det ni behöver!
Mer detaljer om skåpen!
CASE

Kundanpassat ESD-flöde utvecklat från ett LEAN-perspektiv

3M är ett företag som ständigt arbetar för och blickar mot framtiden. Som satsar helhjärtat på innovation, utveckling och effektivisering. Företaget finns på flera olika platser runt om i världen, däribland Värnamo där forskning och tillverkning av vissa produkter sker. När produktionen i den småländska staden ville ta ett nytt grepp kring att LEAN-anpassa sina ESD-flöden fick vi på WFI chansen att hjälpa till med lösningen. Resultatet? Ett lyckat projekt som har gynnat såväl effektiviteten som ergonomin.
Läs hela caset här!
TEAM WFI

Erik Sandgren, konstruktör på WFI: ”Det roligaste är att se en produktidé bli till verklighet”

Team WFI fortsätter växa med nya medarbetare! Ett av förra årets nyförvärv är Erik Sandgren, som påbörjade sin anställning som konstruktör under hösten 2022. Innan Erik tog plats på företaget har han både utbildat sig inom 3D-teknik och arbetat med konstruktion inom ett par olika branscher. Numera arbetar Erik dagligen med kundförfrågningar och interna utvecklingsprojekt med teamet på teknikavdelningen – där korta beslutsvägar från idé till produkt är det han uppskattar mest.
Lär känna vår konstruktör Erik!
WFI YELP

Ni beställer, vi monterar!

Vi utökar vårt koncept WFI Yelp med ytterligare ett erbjudande: montering. Vårt mål är alltid att göra det enklare för andra att jobba smartare, därför vill vi givetvis även se till att ni får alla produkter på plats efter order. Tjänsten är enkel. Ni beställer hem de arbetsstationer som ni behöver för att effektivisera ert flöde och vi hjälper till med montering i era lokaler. Våra skickliga montörer ser till att ni kan komma i gång snabbare med er verksamhet, samtidigt som ni slipper tänka på skruvar eller monteringsanvisningar. Låter det intressant? Snacka med vårt säljteam vid order!
Mer information? Kontakta oss direkt!
NYHET

Motoriserat svetsbord för industrier och verkstäder

Vi inleder det nya året med att utöka vårt utbud av svetsbord! Den nya varianten bygger på kraftfulla lyftpelare och en riktad stålskiva med 28 mm / 100 mm cc hålbild för snabbtvingar. Svetsbordet är dessutom utrustat med ställbara fötter som bidrar till att det står stabilt även på ojämna industrigolv. Ett funktionellt och rejält bord som passar alla industrier och verkstäder.
Upptäck vårt nya svetsbord!
NYHET

Ergonomiskt utsugsbord konstruerat för industriarbete

Vi expanderar vårt sortiment av motoriserade arbetsbord med ett utsugsbord! Konstruerat för industrimiljöer och arbeten som slipning där det förekommer rök eller damm. Bordet finns tillgängligt i tre olika storlekar och går att kundanpassa genom montering av våra standardtillbehör, som perforerade paneler och hyllplan. Ergonomiskt och hållbart!
Mer detaljer om utsugsbordet!
TEAM WFI

Dörthe, exportsäljare: ”Det är spännande att få uppleva den svenska arbetskulturen på ett företag som WFI”

Från Tyskland till Frankrike, tillbaka till Tyskland och slutligen till Sverige. Dörthe Zicks arbetsliv har inte bara inneburit positioner inom olika branscher, utan även flera länder. Sedan tre år tillbaka arbetar Dörthe som exportsäljare på WFI – en roll som innebär daglig kommunikation med återförsäljare runt om i Europa. Och det är dessutom den täta kontakten hon beskriver som mest motiverande med sitt jobb, att skapa och bibehålla nära samarbeten med sina kunder.
Lär känna vår exportsäljare Dörthe!
NYHET

Flexibel underhylla för motoriserade arbetsbord

Ta tillvara på förvaringsutrymmet under arbetsbordet med vår nya underhylla! En smart konstruktion utgör basen till fyra kompletta varianter med olika typer av inredning. Samtliga består av konsoler som monteras på ramen under bordet och fullt utdragbara hyllplan med expansioner. Hyllplanen går även att komplettera med lådfronter för att skapa en annan typ av förvaring – smart och enkelt.
Läs mer om konstruktionen och detaljerna!
NYHET

Komplett laddningsstation för industrier och arbetsplatser

Vi introducerar en ny typ av produktkategori inom säkerhet: truckladdning! Ett sortiment av kompletta stationer och tillbehör som gör det enkelt att skapa en tydlig plats för laddning och viktig säkerhetsutrustning. Perfekt för industrier och arbetsplatser som vill höja såväl effektiviteten som säkerheten.
Läs mer om laddningsstationen!
TEAM WFI

Goran Seckovic, ansvarig för inkommande leveranser: ”Kollegorna blir som en stor familj”

När Goran Seckovic kom från Montenegro till Sverige dröjde det inte länge innan han kom i kontakt med WFI AB. Något som idag är omkring 15 år sedan. Under alla dessa år har han arbetat ute på lagret, kört runt på olika pallar och framför allt, varit en självklar del av WFI-familjen. Sedan omkring sex år tillbaka är han ytterst ansvarig för företagets inleveranser – och beskriver gänget på jobbet som mest avgörande för åren som passerat.
Lär känna Goran här!
NYHET

FIFO-vagn för effektiva industriflöden

Vi utökar vårt sortiment av smarta, flexibla och stabila vagnar med en FIFO-vagn! Vagnen bygger på samma stomme som våra större kartongvagnar, men i stället för hyllplan är den utrustad med ett flow rack-system byggt på rullister. Enligt FIFO-modellen fyller ni enkelt på med backar eller kartonger från baksidan av vagnen och plockar materialet från framsidan. Samma rullister går även att vända på för att skapa en returbana där de tomma backarna går tillbaka. Perfekt för industriflöden med många smådelar eller förpackningar!
Mer detaljer om vagnen!
WFI YELP

Arbetsbänkar för alla tillfällen och miljöer

Motoriserat, manuellt eller mobilt? I vårt sortiment finner ni arbetsbord för alla sorters behov och utmaningar. För vissa är det absolut avgörande med ett motoriserat arbetsbord för att höja tempot på flödet, medan andra har högre efterfrågan på stabilitet eller rörlighet. Utöver bord i sin enkelhet har vi även kompletta varianter, väl utvalda av våra konstruktörer utifrån tidigare efterfrågan. Vilket bord blir er perfekta matchning?
Hitta rätt arbetsbord!
WFI YELP

A box with bright thoughts

Yellow + help = yelp. Grunden till vårt koncept WFI Yelp som blir det där lilla extra mellan vår faktiska produkt och er som kund. I detta fall, en smart box som innehåller allt ni behöver för att montera era arbetsbord från oss. Verktyg som bidrar till enkelhet. Till vissa bord ingår den lilla gula lådan i paketet, i annat fall kan ni beställa den via länken nedan. Vi finns där hela vägen från beställning, till leverans och montering.
Beställ boxen!
TEAM WFI

Fredrik, produktchef på WFI: ”Gnosjöandan är en stark kraft som bidrar till att vi kan ha korta sträckor från idé till produkt”

Fredrik Jönsson inledde sin resa på WFI AB i april 2020, redan då med närmare 20 års erfarenhet av butiksinredning. I bagaget hade han inte bara kompetens kring produkterna som sådana, utan också lagerhantering, inköp och ledarskap tack vare varierade roller under åren. Idag arbetar han som produktchef med övergripande sortimentansvar – där han beskriver bygden som en bidragande faktor till den effektiva utvecklingen av nya artiklar.
Lär känna vår produktchef Fredrik!
WFI YELP

Anpassningsbart hyllsystem med smarta funktioner

Moderna lagerlokaler och industrier kräver kvalitativa förvaringslösningar – för att såväl optimera utrymmet som effektivisera flödet. Precis därför har vi på WFI utvecklat ett hyllsystem som gör det enkelt att skapa ett system anpassat efter varje specifik arbetsplats. Så på vilket sätt är det unikt? Den absolut främsta fördelen med vårt hyllsystem är möjligheten att integrera ett arbetsbord i lösningen. Och enkelheten! I byggandet utgår ni alltid från vår startsektion, för att sedan addera bord, följesektioner och tillbehör som ni behöver för att effektivisera just ert flöde. Det finns inga begränsningar i hur stort systemet kan bli, låt det växa i takt med er verksamhet!
Läs mer om hyllsystemet och kom igång här!
NYHET

Kraftig och komplett arbetsbänk för monterings- och verkstadsarbete

Vi välkomnar en helt ny typ av komplett arbetsbänk till vårt sortiment! En kraftig, stabil och enkel arbetsbänk med mängder av användningsområden. Med tanke på den rejäla bordsskivan på 40 mm och dess lastkapacitet på 500 kg passar den perfekt till allt från hantverk och snickeri till monterings- och verkstadsarbete. Arbetsbänken är utrustad med en underhylla och perforerad panel, vilket skapar goda förvaringsmöjligheter av verktyg och dylikt. Ett riktigt bra, och prisvärt, allround-bord för arbetsplatser, industrier och verkstäder!
Läs mer om arbetsbänken här!
NYHET

Vi expanderar vår populära W200-serie av motoriserade arbetsbord!

Lagom till sommaren lanserar vi hela åtta nya varianter av vårt W200-bord! Lanseringen består av två enkla bord, två med påbyggnad och fyra kompletta paket. Här har vi ett riktigt bra motoriserat ”mellanbord” som lämpar sig bäst till enklare arbeten som montering och packning. Samtliga bord i den här serien har en lastkapacitet på 200 kg fördelad vikt och kommer givetvis i våra nya fräscha färger. Perfekt för logistikflödet, en nättare verkstadsplats eller packstationen.
Läs mer om W200-serien här!
NYHET

Vårt standardsortiment byter färg!

Nya färger, uppdaterad design och förbättrad funktion. Under det gångna året har våra produkter genomgått en facelift, då vi har förnyat såväl utseende som användarvänlighet. Den mest utmärkande förändringen är att hela vårt standardsortiment byter färg till tre nya kulörer. En sofistikerad blå färg och två fräscha grå nyanser. Dessa kommer nu att ta plats som standard och i samband med det fasar vi ut våra gamla färger. Den 1 september försvinner de utdaterade färgerna ur standardsortimentet – dags för en uppfräschning!
Läs mer om vårt facelift här!
TEAM WFI

Irene Melin, innesäljare med projektfokus på WFI, var den tredje personen in på företaget år 2005

När WFI AB grundades år 2004 bestod teamet av Johan och Henrik. Endast ett halvår senare, den 1 januari 2005, blev Irene Melin den tredje personen in på företaget. Och resten är historia. Sedan dess har hon varit involverad i det mesta som rör verksamheten och besitter därmed en oerhörd kompetens inom allt från sortiment till företagsstruktur. Med tiden har hennes ansvarsområde blivit mer nischat, och rollen har utvecklats från spindeln i nätet till innesäljare med projektfokus. Men trots det talar den 17-åriga historien sitt tydliga språk – om det är någon som kan WFI är det Irene.
Lär känna vår innesäljare Irene!
KUNDCASE

Ny bordsvagn från WFI testad i lagermiljö på Vestbo Emballage

Vi välkomnar en ny och smidig produkt i vårt sortiment – bordsvagnen! En mångsidig och användarvänlig hyllvagn som passar lika bra för pack och plock på lagret som avlastningsyta på kontoret. Går även att komplettera med ett gäng smarta tillbehör som lådfack, dokumenthållare och avdelare. Inför lanseringen har Gnosjöföretaget Vestbo Emballage testat vagnen i sina lagerlokaler där mängder av emballage plockas och packas varje dag.
Läs hela caset här!
NYHET

Smart och kraftfull verktygsförvaring för krävande miljöer som verkstäder och industrier

Behöver ni uppdatera er förvaringslösning för att optimera såväl utrymme som effektivitet? Vid utformningen av en modern industriarbetsplats finns det flera aspekter att sträva efter. Arbetsplatsen bör vara planerad och skapa möjligheter för högre säkerhet, bättre ergonomi och ökad lönsamhet. Hos oss på WFI finner ni flera flexibla lösningar för att uppnå detta. Det senaste tillskottet är vårt kraftiga kompaktfack som skapar ett smart och smidigt förvaringsutrymme för verktyg och redskap. Perfekt för den industriella arbetsplatsen!
Läs mer om vårt nya kompaktfack här!
NYHET

Bygg smartare flöden med rätt tillbehör

Säg hej till vår tillbehörsguide! Vi har tagit fram en översikt på våra tillbehör till arbetsbord, för att ni ska kunna skapa smartare flöden. Här finns det möjligheter att bygga både under och över bordet – och vi är säkra på att det finns lösningar som kan effektivisera just er verksamhet. Guiden tar er igenom vårt utbud av tillbehör, från bordsskivor till vad som går att montera över och under bordet. Slutligen radar vi upp olika möjligheter till småförvaring och ergonomiska funktioner att komplettera arbetsstationen med. Testa själva!
Läs och ladda ner vår tillbehörsguide!
TEAM WFI

Frågor om lagret? Snacka med WFI-veteranen Pontus som har roddat på golvet i omkring 16 år!

WFI AB hade existerat i ungefär ett år när Pontus Bodevind kom in i bilden – något som idag är närmare 16 år sedan. Från dag ett har han arbetat ute på lagret och i takt med att lokalerna byggdes ut expanderade även hans ansvarsområden. Efter ett par år klev han in i rollen som lageransvarig och har sedan dess varit en betydande pusselbit i skapandet av ett fungerande lagersystem. Artiklarna har blivit fler och lagret har växt, men Pontus består.
Lär känna vår lageransvariga Pontus!
NYHET

ESD-säkra er arbetsplats med produkter från WFI!

Inom industrin blir det allt viktigare att kunna säkerställa att ESD-känsliga produkter hanteras i en säkrad miljö. Det gäller inte bara inom elektronikindustrin utan även inom andra industrier och tekniska miljöer då andelen elektronik ökar även i andra produkter. Med hjälp av rätt utrustning går det att undvika permanenta och latenta skador som kan orsakas av bristande ESD-säkerhet. Precis därför har vi på WFI ett komplett sortiment av arbetsbord, tillbehör och utrustning till ESD-arbetsplatsen – produkter som bidrar till att ni kan jobba smartare, och säkrare.
Läs mer om ESD och utforska vårt sortiment här!
TEAM WFI

Lotta, innesäljare på WFI: ”Mottot kunden i fokus sitter i ryggmärgen sedan barnsben”

Lotta Carlsson inledde sin resa på WFI AB i oktober 2012 och snart tio år senare trivs hon fortfarande lika bra på kontoret i Gnosjö. Under årens gång har hon bytt arbetsuppgifter internt och gått från att vara inköpare till att bli innesäljare med kunden i fokus. Inte helt ogrundat med tanke på att hennes uppväxt präglades av den familjedrivna mataffären som gick i arv flera generationer. Där Lotta själv stod som en av ägarna i omkring tio år. Erfarenhet och kompetens som gör att hon passar strålande i rollen hon har idag – och vi gläds åt att kunna fira tioårsjubileum ihop!
Lär känna vår innesäljare Lotta!
NYHET

Kraftfullt arbetsbord med omfattande slaglängd och fyra pelare för extra stabilitet

Behöver ni utrusta eller komplettera er arbetsplats med ett riktigt stabilt arbetsbord? Nu lanserar vi äntligen vårt 4-pelarbord – en kraftfull konstruktion skapad för tillfällen som ställer höga krav på stabilitet. Bordet är framför allt utformat för att passa arbeten som kräver en robust och gedigen arbetsyta, som montering, granskning eller mätning. Till en början lanserar vi bordet i tre varianter: ett enkelt arbetsbord utan tillbehör och två färdiga paket med kompletta påbyggnader.
Läs mer om fördelarna här!
NYHET

Investera i ett säkert kemikalieskåp eller brandisolerat skåp från oss på WFI!

Hanterar ni brandfarliga vätskor eller miljöfarligt avfall på er arbetsplats? Då är korrekt förvaring A och O – för att trygga miljön både för era medarbetare och övrigt material. Vilken typ av förvaringslösning ni behöver beror på vad ni planerar att förvara inuti, vilket material och i vilken mängd, samt hur era utrymningsvägar ser ut. Hos oss på WFI finner ni allt från kemikalieskåp och brandisolerade kemikalieskåp till utomhusskåp och brandskåp. Dessutom i flera storlekar och varianter för att ni ska kunna säkra er förvaring på bästa sätt. Läs vår guide kring skillnaderna eller kontakta oss direkt för vägledning!
Läs vår guide här!
TEAM WFI

Ann-Sofi, inköpare på WFI, om drivkraften bakom arbetet och glädjen till att bygga relationer

För omkring fem år sedan inledde Ann-Sofi (Fia) Svensson sin karriär på WFI AB, då i rollen som innesäljare. Endast ett halvår senare insåg organisationen att hennes egenskaper matchade rollen som inköpare – orädd, nyfiken och relationsdriven. Utan någon erfarenhet klev Ann-Sofi in i en helt ny tjänst som kom att passa henne väldigt väl. Fem år senare trivs hon fortfarande lika bra med sitt arbete där hon får möta människor och utvecklas.
Lär känna vår inköpare Fia!
WFI YELP

Lyftpelare låter varje operatör jobba smart och ergonomiskt

Våra lyftpelare är stabila, tystgående och underhållsfria. Det finns goda möjligheter att integrera dem i olika former av lösningar då de kan användas för bord, fixturer eller andra arbetsstationer. I kombination med våra lösningar kring vridning, vinkling och rotation ökar användningsområdena ytterligare.
Läs mer om möjligheterna med lyftpelare!