WFI UNIVERSE

Lär känna våra fantastiska medarbetare, häng med i branschens utveckling och ta del av nyheter från oss på WFI! From Gnosjö – to anywhere.

NYHET

Kraftig och komplett arbetsbänk för monterings- och verkstadsarbete

Vi välkomnar en helt ny typ av komplett arbetsbänk till vårt sortiment! En kraftig, stabil och enkel arbetsbänk med mängder av användningsområden. Med tanke på den rejäla bordsskivan på 40 mm och dess lastkapacitet på 500 kg passar den perfekt till allt från hantverk och snickeri till monterings- och verkstadsarbete. Arbetsbänken är utrustad med en underhylla och perforerad panel, vilket skapar goda förvaringsmöjligheter av verktyg och dylikt. Ett riktigt bra, och prisvärt, allround-bord för arbetsplatser, industrier och verkstäder!
Läs mer om arbetsbänken här!
NYHET

Vi expanderar vår populära W200-serie av motoriserade arbetsbord!

Lagom till sommaren lanserar vi hela åtta nya varianter av vårt W200-bord! Lanseringen består av två enkla bord, två med påbyggnad och fyra kompletta paket. Här har vi ett riktigt bra motoriserat ”mellanbord” som lämpar sig bäst till enklare arbeten som montering och packning. Samtliga bord i den här serien har en lastkapacitet på 200 kg fördelad vikt och kommer givetvis i våra nya fräscha färger. Perfekt för logistikflödet, en nättare verkstadsplats eller packstationen.
Läs mer om W200-serien här!
NYHET

Vårt standardsortiment byter färg!

Nya färger, uppdaterad design och förbättrad funktion. Under det gångna året har våra produkter genomgått en facelift, då vi har förnyat såväl utseende som användarvänlighet. Den mest utmärkande förändringen är att hela vårt standardsortiment byter färg till tre nya kulörer. En sofistikerad blå färg och två fräscha grå nyanser. Dessa kommer nu att ta plats som standard och i samband med det fasar vi ut våra gamla färger. Den 1 september försvinner de utdaterade färgerna ur standardsortimentet – dags för en uppfräschning!
Läs mer om vårt facelift här!
TEAM WFI

Irene Melin, innesäljare med projektfokus på WFI, var den tredje personen in på företaget år 2005

När WFI AB grundades år 2004 bestod teamet av Johan och Henrik. Endast ett halvår senare, den 1 januari 2005, blev Irene Melin den tredje personen in på företaget. Och resten är historia. Sedan dess har hon varit involverad i det mesta som rör verksamheten och besitter därmed en oerhörd kompetens inom allt från sortiment till företagsstruktur. Med tiden har hennes ansvarsområde blivit mer nischat, och rollen har utvecklats från spindeln i nätet till innesäljare med projektfokus. Men trots det talar den 17-åriga historien sitt tydliga språk – om det är någon som kan WFI är det Irene.
Lär känna vår innesäljare Irene!
KUNDCASE

Ny bordsvagn från WFI testad i lagermiljö på Vestbo Emballage

Vi välkomnar en ny och smidig produkt i vårt sortiment – bordsvagnen! En mångsidig och användarvänlig hyllvagn som passar lika bra för pack och plock på lagret som avlastningsyta på kontoret. Går även att komplettera med ett gäng smarta tillbehör som lådfack, dokumenthållare och avdelare. Inför lanseringen har Gnosjöföretaget Vestbo Emballage testat vagnen i sina lagerlokaler där mängder av emballage plockas och packas varje dag.
Läs hela caset här!
NYHET

Smart och kraftfull verktygsförvaring för krävande miljöer som verkstäder och industrier

Behöver ni uppdatera er förvaringslösning för att optimera såväl utrymme som effektivitet? Vid utformningen av en modern industriarbetsplats finns det flera aspekter att sträva efter. Arbetsplatsen bör vara planerad och skapa möjligheter för högre säkerhet, bättre ergonomi och ökad lönsamhet. Hos oss på WFI finner ni flera flexibla lösningar för att uppnå detta. Det senaste tillskottet är vårt kraftiga kompaktfack som skapar ett smart och smidigt förvaringsutrymme för verktyg och redskap. Perfekt för den industriella arbetsplatsen!
Läs mer om vårt nya kompaktfack här!
NYHET

Bygg smartare flöden med rätt tillbehör

Säg hej till vår tillbehörsguide! Vi har tagit fram en översikt på våra tillbehör till arbetsbord, för att ni ska kunna skapa smartare flöden. Här finns det möjligheter att bygga både under och över bordet – och vi är säkra på att det finns lösningar som kan effektivisera just er verksamhet. Guiden tar er igenom vårt utbud av tillbehör, från bordsskivor till vad som går att montera över och under bordet. Slutligen radar vi upp olika möjligheter till småförvaring och ergonomiska funktioner att komplettera arbetsstationen med. Testa själva!
Läs och ladda ner vår tillbehörsguide!
TEAM WFI

Frågor om lagret? Snacka med WFI-veteranen Pontus som har roddat på golvet i omkring 16 år!

WFI AB hade existerat i ungefär ett år när Pontus Bodevind kom in i bilden – något som idag är närmare 16 år sedan. Från dag ett har han arbetat ute på lagret och i takt med att lokalerna byggdes ut expanderade även hans ansvarsområden. Efter ett par år klev han in i rollen som lageransvarig och har sedan dess varit en betydande pusselbit i skapandet av ett fungerande lagersystem. Artiklarna har blivit fler och lagret har växt, men Pontus består.
Lär känna vår lageransvariga Pontus!
NYHET

ESD-säkra er arbetsplats med produkter från WFI!

Inom industrin blir det allt viktigare att kunna säkerställa att ESD-känsliga produkter hanteras i en säkrad miljö. Det gäller inte bara inom elektronikindustrin utan även inom andra industrier och tekniska miljöer då andelen elektronik ökar även i andra produkter. Med hjälp av rätt utrustning går det att undvika permanenta och latenta skador som kan orsakas av bristande ESD-säkerhet. Precis därför har vi på WFI ett komplett sortiment av arbetsbord, tillbehör och utrustning till ESD-arbetsplatsen – produkter som bidrar till att ni kan jobba smartare, och säkrare.
Läs mer om ESD och utforska vårt sortiment här!
NYHET

Jobba smartare med rätt arbetsbord

Vi vill göra det enklare för andra att jobba smartare. Därför har vi tagit fram en översikt på våra motoriserade arbetsbord, för att ni ska kunna välja rätt bord utifrån era behov. En bordsguide helt enkelt! Smart va? Guiden tar er igenom alla våra bord i storleksordning – från det smidigaste till det tyngsta. Ni får en enkel överblick på lastkapacitet, standardutföranden och monteringsmöjligheter. För att göra det ännu enklare har vi dessutom tagit fram en tillbehörsguide, med tips på hur ni kan bygga smartare flöden. Testa själva!
Läs och ladda ner vår bordsguide!
TEAM WFI

Lotta, innesäljare på WFI: ”Mottot kunden i fokus sitter i ryggmärgen sedan barnsben”

Lotta Carlsson inledde sin resa på WFI AB i oktober 2012 och snart tio år senare trivs hon fortfarande lika bra på kontoret i Gnosjö. Under årens gång har hon bytt arbetsuppgifter internt och gått från att vara inköpare till att bli innesäljare med kunden i fokus. Inte helt ogrundat med tanke på att hennes uppväxt präglades av den familjedrivna mataffären som gick i arv flera generationer. Där Lotta själv stod som en av ägarna i omkring tio år. Erfarenhet och kompetens som gör att hon passar strålande i rollen hon har idag – och vi gläds åt att kunna fira tioårsjubileum ihop!
Lär känna vår innesäljare Lotta!
NYHET

Besök oss på e-Commerce Expo 2022 i Stockholm 20–21 april!

Äntligen är det dags för oss att ses och snacka arbetsplatser på plats igen! I dagarna två, 20–21 april, kommer ni kunna besöka oss på Retail TECH, e-Commerce Expo & Mark Tech Expo 2022 på Kistamässan i Stockholm. Nordens främsta mötesplats, konferens och mässa för framtidens handel, e-handel och marknadsföring. Vårt kunniga säljteam finns på plats för att svara på frågor, lösa utmaningar och skapa möjligheter för ännu fler att jobba smartare. Nyfikna? Boka in datumen i kalendern och sväng förbi vår monter G:06!
Läs mer om mässan här!
NYHET

Kraftfullt arbetsbord med omfattande slaglängd och fyra pelare för extra stabilitet

Behöver ni utrusta eller komplettera er arbetsplats med ett riktigt stabilt arbetsbord? Nu lanserar vi äntligen vårt 4-pelarbord – en kraftfull konstruktion skapad för tillfällen som ställer höga krav på stabilitet. Bordet är framför allt utformat för att passa arbeten som kräver en robust och gedigen arbetsyta, som montering, granskning eller mätning. Till en början lanserar vi bordet i tre varianter: ett enkelt arbetsbord utan tillbehör och två färdiga paket med kompletta påbyggnader.
Läs mer om fördelarna här!
TEAM WFI

Simon, konstruktör på WFI: ”Drömmen vore att klättra upp för ett berg och kasta sig rakt ut”

Intresset för fart, höga höjder och adrenalin har alltid funnits där. Från att vara crossförare sedan ung ålder till att i nuläget ägna sig åt fallskärmshoppning, klättring och att bygga sin egen driftingbil. Bland annat. Simon Jacobsson älskar att ständigt driva sig själv och sina intressen till nästa nivå, så även i yrkeslivet där han har gått från att vara svetsare till att bli självlärd 3D-ritare. Sedan den 10 januari 2022 är han anställd som konstruktör och produktutvecklare på WFI AB – där utveckling, nytänkande och kreativitet står i fokus.
Lär känna vår konstruktör Simon!
NYHET

Investera i ett säkert kemikalieskåp eller brandisolerat skåp från oss på WFI!

Hanterar ni brandfarliga vätskor eller miljöfarligt avfall på er arbetsplats? Då är korrekt förvaring A och O – för att trygga miljön både för era medarbetare och övrigt material. Vilken typ av förvaringslösning ni behöver beror på vad ni planerar att förvara inuti, vilket material och i vilken mängd, samt hur era utrymningsvägar ser ut. Hos oss på WFI finner ni allt från kemikalieskåp och brandisolerade kemikalieskåp till utomhusskåp och brandskåp. Dessutom i flera storlekar och varianter för att ni ska kunna säkra er förvaring på bästa sätt. Läs vår guide kring skillnaderna eller kontakta oss direkt för vägledning!
Läs vår guide här!
TEAM WFI

Ann-Sofi, inköpare på WFI, om drivkraften bakom arbetet och glädjen till att bygga relationer

För omkring fem år sedan inledde Ann-Sofi (Fia) Svensson sin karriär på WFI AB, då i rollen som innesäljare. Endast ett halvår senare insåg organisationen att hennes egenskaper matchade rollen som inköpare – orädd, nyfiken och relationsdriven. Utan någon erfarenhet klev Ann-Sofi in i en helt ny tjänst som kom att passa henne väldigt väl. Fem år senare trivs hon fortfarande lika bra med sitt arbete där hon får möta människor och utvecklas.
Lär känna vår inköpare Fia!
WFI YELP

Lyftpelare låter varje operatör jobba smart och ergonomiskt

Våra lyftpelare är stabila, tystgående och underhållsfria. Det finns goda möjligheter att integrera dem i olika former av lösningar då de kan användas för bord, fixturer eller andra arbetsstationer. I kombination med våra lösningar kring vridning, vinkling och rotation ökar användningsområdena ytterligare.
Läs mer om möjligheterna med lyftpelare!