Skapa en ergonomisk arbetsplats för industri och lager

Ladda ner vår ergonomibroschyr i PDF!

Förbättra ergonomin på er arbetsplats!

Mejla vårt säljteam
1.

Höj- och sänkbart

Att kunna justera arbetshöjden är en av de mest betydelsefulla aspekterna när det kommer till ergonomi. Och det är också basen i vårt sortiment av arbetsstationer. Vi har ett brett utbud av motoriserat höj- och sänkbara arbetsbord, med en lastkapacitet från 90 till 600 kg. Utöver våra standardbord som passar både industri och logistik har vi även mer nischade varianter i form av svetsbord, utsugsbord och vinklingsbord.

Samtliga våra motoriserade arbetsbord har omfattande slaglängd och snabb lyfthastighet, och höjden justeras enkelt med en liten bordskontroll. Det ska vara smidigt att höja eller sänka arbetsbordet vid varierande moment eller arbetspositioner, samt när fler individer delar samma station.

Mer om våra ergonomiska arbetsbord!

HÖJ- OCH SÄNKBART

2.

Smarta tillbehör

Som komplement till våra höj- och sänkbara arbetsbord har vi ett noggrant utvalt sortiment av smarta tillbehör. Alla våra motoriserade arbetsbord, förutom W90, kan byggas ut med påbyggnad. Systemet för påbyggnad är modulärt och bygger på perforerade pelare samt inredning som perforerade paneler, hyllplan och backlister med olika c/c mått. 

Baserat på hur ert arbetsflöde ser ut kan ni sedan addera det vi kallar för smarta tillbehör. Allt från etiketthållare, scannerhållare, hyllavdelare och pappersavrivare till utdragbara underhyllor och ledbara armar. Syftet med vårt system är att ni ska kunna jobba både effektivare och smartare, med material och verktyg lättillgängligt under hela dagen. Vilka tillbehör behöver ni för att arbeta ergonomiskt vid er arbetsstation?

Mer om våra ergonomiska tillbehör!

SMARTA TILLBEHÖR

3.

Arbetsstolar och arbetsplatsmattor

Rätt typ av sittyta i form av en ergonomisk och bekväm arbetsstol främjar inte bara varierande arbetspositioner utan verkar också avlastande för kroppen. Precis som att rätt typ av underlag minskar belastningen på fötter, ben, höfter och rygg. En kvalitativ arbetsplatsmatta bidrar även till positiva effekter som ökad blodcirkulation och syretillförsel, vilket motverkar trötthet och ger individen mer kraft under arbetsdagen.

Oavsett om merparten av en arbetsdag spenderas i stående eller sittande arbetsposition är det viktigt att den sittyta och det underlag som finns är av god kvalitet. Detta för att öka ergonomin vid arbetsstationen i stort och minska risken för fel typ av belastning. Vi har ett välsorterat utbud av arbetsstolar och arbetsplatsmattor för alla olika miljöer, som är både avlastande och bekväma. 

Mer om våra arbetsstolar och arbetsplatsmattor!

ARBETSSTOLAR OCH ARBETSPLATSMATTOR

4.

Arbetsplatsbelysning

Energieffektiv och kvalitativ arbetsplatsbelysning är en viktig del för en ergonomisk arbetsmiljö. Ljuset ska vara behagligt att arbeta vid, främja utförandet av arbetsuppgifterna och stimulera produktiviteten under arbetsdagen. Dessutom kan en bra belysning förbättra såväl kvaliteten på arbetet som säkerheten på arbetsplatsen. I vårt sortiment har vi både LED-belysning och hela moduler av arbetsplatsbelysning.

Grundläggande krav för kvalitativ belysning enligt Arbetsmiljöverket

  • rätt ljus på rätt plats
  • jämnt ljus på arbetsytan
  • undvik bländande ljus
  • undvik stora kontraster mellan arbetsyta och övrig miljö
Mer om vår arbetsplatsbelysning!

BELYSNING

WFI YELP

Se vår livestream med tema ergonomi i efterhand!

Häng med på vår första livesända produktlansering! Här träffar du vår produktchef Fredrik och marknadskommunikatör Sanna som under 40 minuter snackar ergonomi och visar upp våra produktnyheter inom temat. Utöver en rundtur i vårt showroom i Gnosjö får du även ta del av expertkunskap från fysioterapeuten Fanny som belyser vikten av ergonomisk arbetsplatsinredning för individen. Välkommen till WFI YELP TALKS!
KUNDCASE

Ergonomiskt ESD-flöde utvecklat från ett LEAN-perspektiv

3M är ett företag som ständigt arbetar för och blickar mot framtiden. Som satsar helhjärtat på innovation, utveckling och effektivisering. Företaget finns på flera olika platser runt om i världen, däribland Värnamo där forskning och tillverkning av vissa produkter sker. När produktionen i den småländska staden ville ta ett nytt grepp kring att LEAN-anpassa sina ESD-flöden fick vi på WFI chansen att hjälpa till med lösningen. Resultatet? Ett lyckat projekt som har gynnat såväl effektiviteten som ergonomin.
Läs hela caset här!

Vill ni veta mer om sortimentet?

Kontakta oss med er förfrågan