Integrera lyftpelare i arbetsstationen, bordet eller fixturen

Lyftpelare gör det möjligt att skapa anpassade arbetsstationer som bidrar till en god ergonomisk arbetsmiljö för operatören. Med lyftpelare går det snabbt att höjdjustera arbetsobjektet, vilket minskar riskerna för arbetsrelaterade skador och underlättar när flera personer delar på en och samma arbetsstation.

Våra lyftpelare är stabila, tystgående och underhållsfria. Det finns goda möjligheter att integrera dem i olika former av lösningar då de kan användas för bord, fixturer eller andra arbetsstationer. I kombination med våra lösningar för vridning, vinkling och rotation ökar användningsområdena ytterligare. 

Samtliga lyftpelare i vårt sortiment är glidlagrade och underhållsfria. Teleskopet är tillverkat av natureloxerat aluminium som är fullt återvinningsbart och lyftpelarens stora glidlagringar ger maximal stabilitet. Lyftpelarna finns både som 2-delade och 3-delade pelare och är konstruerade för att ta upp snedbelastningar. Drivningen kan vara elektrisk, hydraulisk, pneumatisk eller mekanisk. 

Beroende på krav på hastighet, slaglängd, driftspänning och storlek väljer ni den pelare som passar er lösning bäst. Ni kan välja mellan en enkel singelpelare eller kombinera flera pelare i samma parallella system. För elektriska och hydrauliska pelare går det att kombinera upp till fyra pelare i samma system. I våra större modeller av lyftpelare finns dubbla mutterspår på båda långsidorna för infästning av tillbehör.