Lyftpelare för arbetsstationer, arbetsbord eller fixturer

Skapa flexibla, anpassningsbara och ergonomiska arbetsstationer med hjälp av lyftpelare! Lyftpelare är en smart lösning med mängder av användningsområden för olika branscher, exempelvis industrier, produktionslinjer och kontrollrum. Fördelen är framför allt att det går att skapa kundanpassade arbetsstationer med snabb höjdjustering. Något som både minskar risken för arbetsrelaterade skador och underlättar arbetet när fler operatörer delar på samma station. Lyftpelarna går även att integrera i olika varianter av arbetsbord och fixturer, och i kombination med våra lösningar för vridning, vinkling och rotation ökar användningsområdena ytterligare.


Brett och unikt sortiment av lyftpelare från WFI

Hos oss på WFI hittar ni ett välsorterat sortiment av lyftpelare för alla tänkbara arbetsmiljöer och behov. Vi har valt ut ett brett standardsortiment som går att beställa direkt, men kan även skräddarsy kundunika lösningar med alla de anpassningar som ni behöver. Oavsett om det gäller en enkel lyftpelare eller ett helt system. För att välja rätt pelare för er lösning behöver ni utgå från era krav på hastighet, slaglängd, driftspänning och storlek. Antingen väljer ni en singelpelare eller kombinerar flera pelare i ett parallellt system där vi har möjlighet att bygga med upp till 32 pelare. Självklart hjälper vi till att hitta rätt lösning för er, kontakta oss direkt för er kundanpassning! 

Lyftpelare med hög lastkapacitet (upp till 10000N)

Samtliga lyftpelare i vårt sortiment är stabila, glidlagrade, tystgående och underhållsfria. Teleskopet är tillverkat av natureloxerat aluminium som är fullt återvinningsbart och dess stora glidlagringar skapar maximal stabilitet. Våra lyftpelare är konstruerade för att ta upp snedbelastningar och finns både som 2-delade och 3-delade varianter, alla har elektrisk drivning förutom en variant som har vev. Standardvarianterna finns i MC 2, MC 10, MC 12, MC 14 och MC 21, och har en stor spännvidd på både lyftkraft (Nm) och slaglängd. Lastkapaciteten går hela vägen upp till 10000N (1000 kg). Styrenheterna är förprogrammerade för direkt användning och enkel plug and play. 

Produkterna i vårt lyftpelarsortiment är utvecklade, konstruerade och tillverkade med hänvisning till följande direktiv och harmoniserade normer.
Maskindirektiv 2006/42/EG:2006 och 2014/30/EG:2014 EMC direktiv.