Motoriserade svetsbord för svetsarbetsplatsen

En välutformad svetsarbetsplats ska skapa möjligheter för effektivt och kvalitativt arbete, precis som vilken arbetsstation som helst. Därför är det en självklarhet för oss på WFI att erbjuda höj- och sänkbara svetsbord. Med våra svetsbord kan ni anpassa bordet utifrån varje enskild svetsare, vilket förbättrar arbetsmiljön och ökar förutsättningarna för god ergonomi. Det är alltid viktigt med höjdjusterbara arbetsbord, men kanske av lite extra stor vikt när det gäller ansträngande och precisionsinriktade uppgifter. Våra motoriserade svetsbord bidrar till en stabil arbetsställning där svetsaren inte behöver luta sig in över ljusbågen för att se, utan kan stå kvar upprätt utan att lyfta svetspistolen över brösthöjd. Något som är av stor betydelse då svetspunkten bör finnas rakt framför svetsaren. 

 

Rejäla svetsbord för industrier och verkstäder

I vårt sortiment finner ni både svetsbord med lyftpelare och svetsbord med dropplåt. Våra motoriserade svetsbord med lyftpelare har en omfattande slaglängd på 400 mm och går dessutom att komplettera med våra standardtillbehör, som perforerade paneler och hyllplan. Svetsbordet har en 12 mm riktad stålskiva med 28 mm hål för snabbtvingar, hålen är placerade med ett avstånd på 100 mm cc. Det här svetsbordet finns i tre olika storlekar och är ett riktigt rejält bord för industrier och verkstäder.

Svetsbord med dropplåt och manuell höjdjustering

Utöver motoriserade svetsbord med lyftpelare erbjuder vi också manuella svetsbord med dropplåt. Även de här borden är riktigt stabila då de bygger på benbock HD500 och har därmed en lastkapacitet på 500 kg. Borden är manuellt justerbara och går på så vis också att anpassa utifrån varje individuell svetsare. De finns i två olika storlekar, 1200x800 och 1600x800. Arbetsytan på svetsborden har stående plattjärn som ligger i en stålrörsram och lämpar sig både för lödning och svetsning. Bordet levereras med två flyttbara arbetsytor i plåt och två hållare för svetshandtag. Underhyllan kan fungera som en dropplåt då den samlar upp slagg och svetsloppor på ett enkelt sätt, men kan också användas som förvaring av tillbehör. Svetsborden från oss på WFI bidrar därmed både till ökad funktionalitet och säkerhet. Se även vårt resterande utbud av arbetsbord och arbetsstationer!