Anpassningsbara svetsbord för kvalitativ ergonomi

En välutformad svetsarbetsplats ska vara anpassad till svetsaren i fråga och skapa möjligheter för effektivitet och kvalitet. Och det är precis därför som det är en självklarhet för oss på WFI att erbjuda höj- och sänkbara svetsbord. Med våra svetsbord kan ni anpassa bordet utifrån varje enskild individ som arbetar vid bordet, vilket förhöjer arbetsmiljön och ökar förutsättningarna för en god ergonomi. Det är alltid viktigt med höjdjusterbara arbetsstationer men kanske av lite extra stor vikt när det gäller ansträngande och precisionsinriktat arbete. Våra motoriserade svetsbord bidrar till en stabil arbetsställning där svetsaren inte behöver luta sig in över ljusbågen för att se, utan kan stå kvar upprätt utan att behöva lyfta svetspistolen över brösthöjd. Något som är av stor betydelse då det optimala är att svetspunkten finns rakt framför svetsaren. 

I vårt sortiment finner ni både svetsbord med lyftpelare och svetsbord med dropplåt. De förstnämnda med lyftpelare skapar ett kraftigt bord som håller stabiliteten under arbetet. Maxbelastningen är 300 kg. Dessa bord är utrustade med skivor med hål för att ni ska kunna spänna fast gods eller mallar med hjälp av snabbkopplingar, och finns i tre olika storlekar. 

Vill ni diskutera svetsbord med oss på WFI? Varmt välkomna att kontakta vårt härliga säljteam!

Svetsbord med dropplåt

Utöver svetsbord med lyftpelare erbjuder vi svetsbord med dropplåt. Även de här borden är riktigt stabila då de bygger på benbock HD500 och därmed har en lastkapacitet på 500 kg. Borden är manuellt justerbara och går på så vis också att anpassa utifrån varje individuell svetsare. De finns i två olika storlekar, 1200x800 och 1600x800. Arbetsytan på svetsborden har stående plattjärn som ligger i en stålrörsram och lämpar sig både för lödning och svetsning. Bordet levereras med två flyttbara arbetsytor i plåt och två hållare för svetshandtag. Underhyllan kan fungera som en dropplåt då den samlar upp slagg och svetsloppor på ett enkelt sätt, men kan också användas som förvaring av tillbehör. Svetsborden från oss på WFI bidrar därmed både till ökad funktionalitet och säkerhet! 

Behöver ni utrusta verksamheten med fler sorters bord utöver svetsbord? Här finner ni hela vårt sortiment av arbetsbord!