Manuella och motoriserade ESD-arbetsbord

Stommen i vårt sortiment inom ESD och ESD-produkter är våra ESD-arbetsbord. Här har vi valt att inkludera både manuella och motoriserade varianter för att det ska finnas något för alla typer av miljöer. Arbetsborden är lackerade i ett speciellt ytskikt med halvledande färg som leder bort ström och motverkar att laddningar byggs upp i materialet. Förutom det är det precis samma konstruktion som våra vanliga arbetsbord, och de går därför att bygga på samma smarta sätt med påbyggnad och tillbehör. Givetvis är även tillbehören lackerade med rätt ytskikt och anpassade för ESD-miljöer. Vill ni veta mer om våra ESD-arbetsbord? Varmt välkomna att kontakta oss!

 

ESD-arbetsbord för säkra industriella miljöer

Under tiden som arbete pågår vid en arbetsbänk byggs laddningar upp, laddningar som kan orsaka ESD-skador på kretskort, kontakter eller andra komponenter. När vi är uppladdade och rör ett ledande föremål så urladdas vi genom föremålet, det är detta som kallas för ESD (Electro Static Discharge). För att undvika skador krävs därmed ESD-godkända produkter och inredning vid arbetsstationen. Denna typ av produkter är utformade för att undvika att laddningar byggs upp. En laddning kan exempelvis finnas i ytan på en bordsskiva och om urladdning sker kan den även hoppa över längre avstånd, utan direktkontakt. Precis därför är ESD-arbetsbord av stor vikt för att skapa säkra industriella miljöer.

Hitta rätt ESD-arbetsbord för er arbetsplats!

Vårt standardsortiment av ESD-arbetsbord består av ett par enkla manuella varianter och några kompletta motoriserade varianter. De manuella utgår från vårt arbetsbord LD300 och har en lastkapacitet på 300 kg, dessa fungerar utmärkt för lite enklare monteringsarbeten. De motoriserade utgår från våra arbetsbord W300 och W400, och har därmed en lastkapacitet på 300 respektive 400 kg. Dessa är riktigt stabila samtidigt som de är motoriserat höj- och sänkbara, samt att de är komplett utrustade med olika tillbehör. Här kan ni exempelvis välja bland olika kombinationer av perforerade paneler, backlister, hyllplan och belysning. Hitta rätt ESD-arbetsbord för er arbetsplats hos oss på WFI!