WFI-webb-hero-banner (5).png

ESD-skyddade produkter för säkrare arbetsplatser

För att skapa en säker och kvalitativ ESD-arbetsplats krävs både rätt produkter och kompetens. Hos oss på WFI finner ni ett välsorterat utbud, och kunskapen, som behövs för att bygga en säker, smart och välutrustad arbetsstation. Stommen i vårt sortiment av ESD-skyddade produkter är våra ESD-arbetsbord. Här har vi valt att inkludera både manuella och motoriserade varianter för att det ska finnas något för alla typer av miljöer. Arbetsborden är lackerade i ett speciellt ytskikt med halvledande färg som leder bort ström och motverkar att laddningar byggs upp i materialet. Förutom det är det precis samma konstruktion som våra vanliga arbetsbord, och de går därför att bygga på samma smarta sätt med påbyggnad och tillbehör. Givetvis är även tillbehören lackerade med rätt ytskikt och anpassade för ESD-miljöer!

 

Utrusta er ESD-arbetsplats med rätt produkter

Utöver våra ESD-arbetsbord har vi ett kompletterande sortiment av tillbehör till borden, allt för att ni ska kunna skapa en komplett arbetsstation för er ESD-miljö. Bland tillbehören finner ni allt från perforerade paneler, backlister och hyllplan till ledbara armar och överbyggnadskit för belysning. Rätt tillbehör för effektivitet och flexibilitet är alltid viktigt, så även vid ESD-arbetsplatsen. Tillbehören adderar ni efter att ni har valt arbetsbord och monterat er påbyggnad med perforerade pelare. Förutom arbetsbord med tillbehör innefattar vårt sortiment även ESD-utrustning och ESD-mattor som ytterligare säkrar arbetsmiljön, minskar risken för elektroniksskador och jordar arbetsplatsen.

ESD-lackerad inredning för arbetsplatser inom elektronikindustrin

ESD-färgen som vi använder är utvecklad för arbetsplatser inom elektronikindustrin där statisk elektricitet är ett problem. Epoxipulverfärg bildar ett skikt som har goda mekaniska egenskaper, som nötningshållfasthet, slaghållfasthet och elasticitet. Skiktet repas inte samtidigt som det har god tålighet mot kemikalier, fett och lösningsmedel. Utöver det har lacken bra rostskyddsförmåga och uppfyller kraven för SP-Method 2472. Det viktigaste för oss är att ni får det ni behöver för att bygga och upprätthålla en säker arbetsplats, för såväl individen som komponenterna ni hanterar.