2021-10-20

WFI tog fram ett unikt packbord med integrerad tejpmaskin helt enligt kundens önskemål.

En kund inom pack- och logistik branschen sökte möjligheten att kunna höjdjustera en tejpmaskin som i vanliga fall är golvstående. Kunden ville också integrera denna i ett ergonomiskt packbord och kunna höja och sänka interaktionen helt utan klämrisk.

Kundens önskemål var tydliga från start, de sökte en helhetslösning - ett ergonomiskt packbord med tejpmaskin där operatörerna skulle kunna anpassa höjden på bordet utefter deras längd, klämrisken skulle minimeras och arbetet skulle effektiviseras. Packbordet skulle kunna placeras i en transportlina och paketen skulle enkelt kunna förflyttas. Lösningen blev ett unikt packbord med en integrerad tejpmaskin och våg, stationen kan höjas och sänkas med endast ett knapptryck. Leden som WFI placerade mellan den fasta punkten och transportbandet gör att klämrisken minimeras eftersom hela stationen rör sig synkat vid höjdjustering. 

 

led-mellan-fast-transportband.png

 

- Vi ville undvika att placera två bord bredvid varandra eftersom detta kan öka klämrisken vid höjdjusteringar. Utmaningen för oss var att få leden mellan den fasta punkten och transportbandet att röra sig utan att lämna ett för stort mellanrum där kartongen riskerar att falla emellan. Lösningen gjorde att kunden kan justera höjden på hela packbordet, inkluderat tejpmaskin och transportband, med en enda knapptryckning, säger Thomas Lüddekens, konstruktör på WFI. 

Vågen är placerad i bordsskivan vilket gör att operatören undviker onödiga lyft och kan väga paketet enkelt innan paketet tejpas i tejpmaskinen och förs vidare ut på transbortbandet. 

- Vi kunde ge kunden en lösning som de aldrig tidigare sett. Vi lyckades skapa ett unikt ergonomiskt packbord som uppfyllde alla krav och önskemål ifrån vår kund, säger Per-Johan Nilsson, säljare på WFI. 

 

packbord-integrerad-tejpmaskin-kundcase.png

Se den färdiga lösningen här!

Är det något vi kan göra för att effektivisera ert arbete? Kontakta oss här så återkommer vi till er. 

integrerad vag och tejpmaskin.png